Autistisch maar daarom misschien ook ingenieus in zijn job. Dat zou de beschrijving kunnen zijn van J.A., een 47-jarige ingenieur die voor het Iridium Kankernetwerk bij de Gasthuiszusters Antwerpen werkte. De man had een oogje op een van de verpleegkundigen die hem geregeld moest assisteren. Hij had haar meermaals duidelijk gemaakt dat zij voor hem de ware was en de jonge vrouw had hem even duidelijk gemaakt dat zij een relatie met hem niet zag zitten.

'Door zijn autisme' - zo betoogde de advocaat van de man op de rechtbank - zocht J.A. naar andere middelen om de vrouw in zijn bezit te krijgen. Hij stalkte haar, maar plaatste ook een camera in het plafond van de damestoiletten waarmee hij het voorwerp van zijn verliefdheid bespioneerde.

"Op irritante wijze bleef hij de vrouw lastig vallen", stelde de rechter. "Hij was obsessief verliefd op haar. Nochtans had zij hem respectvol maar zeer duidelijk te kennen gegeven dat zij geen relatie met hem wilde." De vrouw ontdekte zelf begin dit jaar de camera.

Omdat de rechter er rekening mee hield dat J.A. lijdt aan een autisme-stoornis, legde hij de man probatie op. Hij moet zich laten behandelen voor zijn autisme en opnieuw gaan solliciteren want hij werd door zijn werkgever onmiddellijk na de feiten aan de deur gezet. Hij moet ook een vergoeding betalen aan de verpleegster (3.600 euro) en aan GZA voor reputatieschade (9.000 euro).

Volgens de rechter lijdt ingenieur J.A. aan een autisme-stoornis. Dat verklaart mee zijn obsessieve verliefdheid. Daarom krijgt J.A. een probatie-straf. Hij moet zich intensief laten behandelen voor zijn autisme en daarna opnieuw werk zoeken. Hij krijgt een contactverbod met zijn slachtoffer.

De assistente krijgt 3.600 euro schadevergoeding. GZA-ziekenhuisgroep vangt 9.000 euro schadevergoeding, met voorbehoud voor bijkomende reputatieschade. De ingenieur werd begin dit jaar op staande voet ontslagen.

Autistisch maar daarom misschien ook ingenieus in zijn job. Dat zou de beschrijving kunnen zijn van J.A., een 47-jarige ingenieur die voor het Iridium Kankernetwerk bij de Gasthuiszusters Antwerpen werkte. De man had een oogje op een van de verpleegkundigen die hem geregeld moest assisteren. Hij had haar meermaals duidelijk gemaakt dat zij voor hem de ware was en de jonge vrouw had hem even duidelijk gemaakt dat zij een relatie met hem niet zag zitten.'Door zijn autisme' - zo betoogde de advocaat van de man op de rechtbank - zocht J.A. naar andere middelen om de vrouw in zijn bezit te krijgen. Hij stalkte haar, maar plaatste ook een camera in het plafond van de damestoiletten waarmee hij het voorwerp van zijn verliefdheid bespioneerde."Op irritante wijze bleef hij de vrouw lastig vallen", stelde de rechter. "Hij was obsessief verliefd op haar. Nochtans had zij hem respectvol maar zeer duidelijk te kennen gegeven dat zij geen relatie met hem wilde." De vrouw ontdekte zelf begin dit jaar de camera. Omdat de rechter er rekening mee hield dat J.A. lijdt aan een autisme-stoornis, legde hij de man probatie op. Hij moet zich laten behandelen voor zijn autisme en opnieuw gaan solliciteren want hij werd door zijn werkgever onmiddellijk na de feiten aan de deur gezet. Hij moet ook een vergoeding betalen aan de verpleegster (3.600 euro) en aan GZA voor reputatieschade (9.000 euro).Volgens de rechter lijdt ingenieur J.A. aan een autisme-stoornis. Dat verklaart mee zijn obsessieve verliefdheid. Daarom krijgt J.A. een probatie-straf. Hij moet zich intensief laten behandelen voor zijn autisme en daarna opnieuw werk zoeken. Hij krijgt een contactverbod met zijn slachtoffer.De assistente krijgt 3.600 euro schadevergoeding. GZA-ziekenhuisgroep vangt 9.000 euro schadevergoeding, met voorbehoud voor bijkomende reputatieschade. De ingenieur werd begin dit jaar op staande voet ontslagen.