De Bruyne en Lacroix zijn peter en meter van het Ronald McDonald Kinderfonds. Bij aankomst aan het huis dat een thuis biedt voor families van gehospitaliseerde kinderen, gaf de Bruyne aan dat hij "weinig geslapen" had. Onder grote persbelangstelling namen ze later het woord en sneden ze symbolisch de taart aan voor de vijfde verjaardag van het huis.Het opvanghuis met tien kamers opende in 2019 de deuren. Sindsdien verbleven al honderden gezinnen in het huis op enkele minuten van wandelen van het universitair ziekenhuis.

"We begrijpen een beetje hoe het is. We hebben zelf drie kleine kinderen en af en toe zijn ze ziek. We kunnen verstaan hoe het is voor ouders en familieleden om in moeilijke tijden te leven. We steken de mensen een hart onder de riem", aldus De Bruyne, die ook naar de vele vrijwilligers van het initiatief verwees. "We zijn trots dat we hier onze kleine bijdrage kunnen leveren."

Nachtzoen

"We kunnen van geluk spreken dat onze kinderen gezond zijn, maar helaas is dit niet voor iedereen het geval", aldus partner Michèle. "Als je kind in het ziekenhuis ligt, wil je niets liever dan dicht bij je kind zijn en het troosten." Het was voor De Bruyne een beetje moeilijk om er te geraken met zijn druk programma, daags na de wedstrijd in Lyon. Maar hij heeft zich geëngageerd voor het initiatief, klonk het, en is blij dat ze acte de présence konden geven in Jette.

"Als je kind in het ziekenhuis ligt, wil je als ouder maar één ding: dicht bij je kind zijn, zo lang mogelijk en zo veel mogelijk. Je wil je kind troosten, knuffelen en een nachtzoen geven", zegt Hilde Celeste De Jonge, directeur van het Kinderfonds Ronald McDonald België. "Deze plek biedt ouders de mogelijkheid dicht bij hun kind te verblijven." Ouders logeren er gemiddeld een tiental dagen, wat bijvoorbeeld oploopt bij ouders van te vroeg geboren baby's.

Vakantiehuis

Voor gezinnen is de ziekenhuisopname van een kind een overweldigende ervaring, zegt professor Inge Gies, diensthoofd Pediatrie. "De dagen die normaal gevuld worden met school en spel en zorgeloos zijn, worden plots vervangen door lange uren in het ziekenhuis." Hoewel steeds één ouder in het ziekenhuis kan verblijven, mist het opgenomen kind, maar ook de rest van de familie, het samenzijn met elkaar, aldus Gies. In die periode zorgt het opvanghuis voor praktische steun en nabijheid. "Het huis zorgt ervoor dat niet één, maar beide ouders altijd in de buurt van hun zieke kind kunnen blijven."

Het huis aan het UZ Brussel is het eerste in ons land van het Ronald McDonald Kinderfonds. Eind 2026 wil het fonds in het Ziekenhuis aan de Stroom in Antwerpen familiekamers openen. De organisatie opende onlangs ook een vakantiehuis in vakantiepark Center Parks in Vielsalm.

De organisatie heeft 385 huizen in meer dan 60 landen wereldwijd.

De Bruyne en Lacroix zijn peter en meter van het Ronald McDonald Kinderfonds. Bij aankomst aan het huis dat een thuis biedt voor families van gehospitaliseerde kinderen, gaf de Bruyne aan dat hij "weinig geslapen" had. Onder grote persbelangstelling namen ze later het woord en sneden ze symbolisch de taart aan voor de vijfde verjaardag van het huis.Het opvanghuis met tien kamers opende in 2019 de deuren. Sindsdien verbleven al honderden gezinnen in het huis op enkele minuten van wandelen van het universitair ziekenhuis. "We begrijpen een beetje hoe het is. We hebben zelf drie kleine kinderen en af en toe zijn ze ziek. We kunnen verstaan hoe het is voor ouders en familieleden om in moeilijke tijden te leven. We steken de mensen een hart onder de riem", aldus De Bruyne, die ook naar de vele vrijwilligers van het initiatief verwees. "We zijn trots dat we hier onze kleine bijdrage kunnen leveren."Nachtzoen "We kunnen van geluk spreken dat onze kinderen gezond zijn, maar helaas is dit niet voor iedereen het geval", aldus partner Michèle. "Als je kind in het ziekenhuis ligt, wil je niets liever dan dicht bij je kind zijn en het troosten." Het was voor De Bruyne een beetje moeilijk om er te geraken met zijn druk programma, daags na de wedstrijd in Lyon. Maar hij heeft zich geëngageerd voor het initiatief, klonk het, en is blij dat ze acte de présence konden geven in Jette. "Als je kind in het ziekenhuis ligt, wil je als ouder maar één ding: dicht bij je kind zijn, zo lang mogelijk en zo veel mogelijk. Je wil je kind troosten, knuffelen en een nachtzoen geven", zegt Hilde Celeste De Jonge, directeur van het Kinderfonds Ronald McDonald België. "Deze plek biedt ouders de mogelijkheid dicht bij hun kind te verblijven." Ouders logeren er gemiddeld een tiental dagen, wat bijvoorbeeld oploopt bij ouders van te vroeg geboren baby's.Vakantiehuis Voor gezinnen is de ziekenhuisopname van een kind een overweldigende ervaring, zegt professor Inge Gies, diensthoofd Pediatrie. "De dagen die normaal gevuld worden met school en spel en zorgeloos zijn, worden plots vervangen door lange uren in het ziekenhuis." Hoewel steeds één ouder in het ziekenhuis kan verblijven, mist het opgenomen kind, maar ook de rest van de familie, het samenzijn met elkaar, aldus Gies. In die periode zorgt het opvanghuis voor praktische steun en nabijheid. "Het huis zorgt ervoor dat niet één, maar beide ouders altijd in de buurt van hun zieke kind kunnen blijven." Het huis aan het UZ Brussel is het eerste in ons land van het Ronald McDonald Kinderfonds. Eind 2026 wil het fonds in het Ziekenhuis aan de Stroom in Antwerpen familiekamers openen. De organisatie opende onlangs ook een vakantiehuis in vakantiepark Center Parks in Vielsalm. De organisatie heeft 385 huizen in meer dan 60 landen wereldwijd.