Hybride wil zeggen dat u het colloquium zowel fysiek als virtueel kunt bijwonen. Dit jaar worden immers alle sessies opgenomen en online gezet. Deelnemers kunnen ze ook nog na 13 oktober bekijken. Dit wordt dus ook een uniek symposium omdat u alle presentaties kunt bijwonen - hoewel dus minstens een gedeelte virtueel.

Social distancing

Inschrijven kon in principe tot 7 oktober. Als u fysiek aanwezig wilt zijn, kunt u nog snel uw kans wagen. Maar het aantal fysieke deelnemers is beperkt tot 200. U kunt zich ook inschrijven voor een virtuele deelname. U zult dan wel wat langer geduld moeten oefenen. De sessies zullen tussen 13 en 21 oktober op de website van ICT4care worden gezet. Toegang krijgt u vanaf 22 oktober. Wie fysiek aanwezig is, zal achteraf ook de sessies kunnen bekijken die hij niet fysiek kon bijwonen. De sessies zullen tot twee maanden na het colloquium online blijven. Ruim de tijd dus om alle sessies van uw keuze te bekijken.

De ruimte is aangepast om de regels van social distancing te kunnen respecteren. Scheidingswanden werden weggenomen om de zalen uit te breiden. Zo wordt voldoende ruimte gelaten tussen de zitjes. Het oppervlakte voor het colloquium werd verdubbeld. Het aantal stands van de bedrijven werd beperkt. U kunt ook niet, tussen de stands, al wandelend van tafeltje tot tafeltje van het buffet genieten. De coronaregels schrijven voor dat de maaltijd zittend moet genuttigd worden.

Programma

Het programma is wat beperkter dan andere jaren maar laat nog ruime keuze. Het hoofdprogramma start met Frank Robben, baas van het eHealth-platform, die het zal hebben over de lessen die zijn getrokken uit de covidcrisis. Edgard Eeckman, communicatiemanager UZ Brussel die promoveerde met een onderzoek naar patient empowerment, komt spreken over 'de patiënt als piloot van zijn elektronisch dossier'. Er volgt dan een debat over 'innovatie en ICT als hulpmiddel tijdens een pandemie' met Karin Moykens (departement WVG), Margot Cloet (Zorgnet-Icuro), Nico De fauw (in4care) en Pieter Van Herck (Voka).

In plaats van het debat kunt u ook kiezen voor een sessie over databeveiliging. Tijdens de namiddag kunt u kiezen tussen drie parallelsessies: Contact-tracing, zorgpaden en samenwerkingsmodellen - AI, Asset-tracking, patient flow en voedingsautomatisatie - Gedeelde data-opslag en optimalisatie patient outcome. Eén sessie wordt uitsluitend virtueel georganiseerd en kan dus pas vanaf 22 oktober bekeken worden. Het betreft presentaties door Chipsoft en Alphatron Medical.

Het Colloquium vindt plaats in De Montil in Affligem (Essene). Het programma kunt u bekijken op www.ict4care.be/congres. Daar vindt u ook alle praktische informatie en kunt u uw inschrijving regelen.

Hybride wil zeggen dat u het colloquium zowel fysiek als virtueel kunt bijwonen. Dit jaar worden immers alle sessies opgenomen en online gezet. Deelnemers kunnen ze ook nog na 13 oktober bekijken. Dit wordt dus ook een uniek symposium omdat u alle presentaties kunt bijwonen - hoewel dus minstens een gedeelte virtueel. Social distancing Inschrijven kon in principe tot 7 oktober. Als u fysiek aanwezig wilt zijn, kunt u nog snel uw kans wagen. Maar het aantal fysieke deelnemers is beperkt tot 200. U kunt zich ook inschrijven voor een virtuele deelname. U zult dan wel wat langer geduld moeten oefenen. De sessies zullen tussen 13 en 21 oktober op de website van ICT4care worden gezet. Toegang krijgt u vanaf 22 oktober. Wie fysiek aanwezig is, zal achteraf ook de sessies kunnen bekijken die hij niet fysiek kon bijwonen. De sessies zullen tot twee maanden na het colloquium online blijven. Ruim de tijd dus om alle sessies van uw keuze te bekijken. De ruimte is aangepast om de regels van social distancing te kunnen respecteren. Scheidingswanden werden weggenomen om de zalen uit te breiden. Zo wordt voldoende ruimte gelaten tussen de zitjes. Het oppervlakte voor het colloquium werd verdubbeld. Het aantal stands van de bedrijven werd beperkt. U kunt ook niet, tussen de stands, al wandelend van tafeltje tot tafeltje van het buffet genieten. De coronaregels schrijven voor dat de maaltijd zittend moet genuttigd worden. ProgrammaHet programma is wat beperkter dan andere jaren maar laat nog ruime keuze. Het hoofdprogramma start met Frank Robben, baas van het eHealth-platform, die het zal hebben over de lessen die zijn getrokken uit de covidcrisis. Edgard Eeckman, communicatiemanager UZ Brussel die promoveerde met een onderzoek naar patient empowerment, komt spreken over 'de patiënt als piloot van zijn elektronisch dossier'. Er volgt dan een debat over 'innovatie en ICT als hulpmiddel tijdens een pandemie' met Karin Moykens (departement WVG), Margot Cloet (Zorgnet-Icuro), Nico De fauw (in4care) en Pieter Van Herck (Voka). In plaats van het debat kunt u ook kiezen voor een sessie over databeveiliging. Tijdens de namiddag kunt u kiezen tussen drie parallelsessies: Contact-tracing, zorgpaden en samenwerkingsmodellen - AI, Asset-tracking, patient flow en voedingsautomatisatie - Gedeelde data-opslag en optimalisatie patient outcome. Eén sessie wordt uitsluitend virtueel georganiseerd en kan dus pas vanaf 22 oktober bekeken worden. Het betreft presentaties door Chipsoft en Alphatron Medical.